BiografiCD utgivelserBokutgivelserTeater/syngespillMest for barnLinker

Teater mest for barn

Den levende skogen (1990)

Musikken skrevet sammen med Geir Willard. Et syngespill
der trærne spiller hovedrollen sammen med to harer og
en familie a4 på skogstur. Spilt fra landsende til landsende
i Norge, dessuten i Finland, Russland, Island og Chile.
Fjernsynsversjon NRK TV 1992. CD-utgivelse 1991, nyutgivelse
august 2001. Nå også i bokform! 80 sider heftet med noter/
besifring og mange bilder fra forestillingene. Her får du
”Den levende skogen” både som sangfortelling og som
syngespill. Instrumental-cd er også tilgjengelig.
Bestilles hos Tor Karseth eller hos Det norske Skogselskap.

 

Lussi (1990)

Musikken skrevet sammen med Geir Willard.

En forestilling om alt det skumle som kunne skje Lussinatta, og om opprinnelsen til mange av juletradisjonene våre. I desember 2000 hadde ”Lussi” 10-års jubileum på Hedmarksmuseet, da fikk også den islandske versjonen sin premiere i Husavik. Teksthefte med CD/kassett - skolepakke utgitt på Norsk Musikforlag, tlf. 22 17 34 70. Instrumental-cd og samspillarrangementer kan skaffes, henvendelse Tor Karseth.

 

For et fe (1995)

En kusikal om hvordan kalver, kviger og kuer har det. Teksthefte - både på bokmål og nynorsk + CD med både sangversjon og instrumentalversjon. Høsten 1999 forelå korpsarrangementer til seks av sangene, arrangør Geir M. Løvold. Bestilles hos Geno, Norsk Rødt Fe, 2300 Hamar.

 

Unga på Løkja (1993)

Denne forestillinga handler om barndom og oppvekst på 1920-tallet på Hedmarken. Tekstene er skrevet på dialekt. Kan tjene som et utgangspunkt for et prosjekt om lokalhistorie. Utgitt i bokform på Oplandske Bokforlag 1996, og CD/kassett 1995. Rikskonsertturne 1995-97. Radioserie NRK Hedmark 1997. Lokale varianter av forestillingen flere steder bl.a. ”Ungan på Glåmos” våren 2003.

 

Kule kloder, milde måner (1994)

En musikal om solsystemet vårt der planeter og måner er skurker og helter på de skrå bredder. Skrevet for Hedmark Teater med støtte fra Norsk Kulturråd. Forestillingen hadde premiere i Os i Østerdalen våren -96. Siden er forestillingen blant annet satt opp i Hamar, Drammen og Tana.

Singback-cd og manus med noter er tilgjengelig. Kontakt Tor Karseth.

 

Best før (1996)

En foreløpig ikke utgitt forestilling om foreldre, passer for 5-7 kl.

Veldig morsom - sketsjer og sanger - en revy! Manus og noter henvendelse Tor Karseth.

 

Mattisrud sammarstid (1997)

Syngespill der vi følger småbrukerfamilien på Mattisrud gjennom 7 sommerdager. Forestillingen hadde premiere Mattisrud småbruksmuseum sommeren 1997, nye forestillinger somrene 1998 –2001. Sendt som opplesningsserie i NRK Hedmark våren 1998. Våren 1998 forelå sangene fra forestillingen og enda noen til på CD. Sangene med noter og besifring finner du i sangboka ”Streif av dag å dikte på…”, utgitt høsten 2000.

 

Tubaluba (1999)

En forestilling/konsert skrevet for aspiranter/juniorer i skolekorps med musikk/arrangementer av Geir Løvold. Vi møter den mannlige tubaspillende helsesøstera som kurerer alt med musikk.

For arrangementer/manus - kontakt Geir Løvold eller Tor Karseth.

 

Gjengangere og engangere (1998)

Et flaskepantomimesyngedansespill om tilværelsen på innsida av en flaskeautomat. Du møter Flaskepott, Tomogliten, den gule enka og den grønne panteren og mange andre tomflasker, det handler om resirkulering, reinkarnasjon og tilværelsens sporadiske tomhet. Skrevet på bestilling fra kulturskolen i Drammen. Premiere i Drammen teater, april 1999.

 

Byens børn (1999)

En forestilling om barna i den nye byen Hamar, anno 1852.

Skrevet for Lovisenberg skole i forbindelse med Hamars 150 års jubileum 1999. Cd-utgivelse og radioserie NRK Hedmark høsten 1999. Sangene med noter og besifring finner du i sangboka ”Noen strofer mot det blå…”, utgitt høsten 1999.

 

Trykk enter (1999)

Et «dataspill» fra barn i dag til barn om 100 år, skrevet på oppdrag fra Framfylkingen i Oslo og Akershus i forbindelse med LO’s hundreårs jubileum og tusenårsskiftet. Forestillingen ble framført i Folkets hus på Hamar våren og høsten 2000 og august 2001.

 

Fiskersønnene (2000)

En syngespillversjon av Asbjørnsen og Moes eventyr skrevet på bestilling for personalet på Mørkved skole i Ringsaker. Premiere mai 2000. Ny forestiilling Lunden skole i 2005. Sangene er arrangert for blåsergruppe.

 

I heisen på Happy House (2001)

En spennende historie om vidunderdrikken Happylen med stort og variert persongalleri; en distre professor, en populær såperoperastjerne, en traust ordfører, en kjekk TV-reporter osv osv. Tegnspråk er en viktig del av handlingen, skrevet for 7. klasse på Solvin skole i Stange. Forestillingen passer best for skoler/skoleklasser som har elever med hørselshemming.

 

Presten og klokkeren og skola på Lund (2002)

Et syngespill som handler om den første faste skolen i Løten. Etter initiativ fra sognepresten, Peder Vogelius Deinboll, kom skolen på Lund i gang alt i 1827 som en av de første på landsbygda i Norge. Forestillingen forsøker å si noe om hva folk var opptatt av i Løten og i Norge for 175 år siden.

Bestillingsverk for Lund skole i Løten, premiere mai 2002. CD med alle sangene fra forestillingen utgitt desember 2002.

 

Venner med ballen (2002)

8 sanger om og med ball. Sangene passer fint i kroppsøvingstimene i 1-3 klasse – med lek, sang og fysisk aktivitet. CD med sangene spilt inn både med og uten sang foreligger høsten 2003.

Utgiver er Framfylkingen i Hedmark. For bestilling - kontakt Tor Karseth.

 

Eventyr fra Ingeberg (2002)

Om Oscar II, Herman Anker, veltgutten på Imber og mange andre i Ingeberg krets.

Lokalhistorieprosjekt. Premiere på Ingeberg skole høsten 2002, nye forestillinger våren 2003.

CD med sangene utgitt høsten 2003.

 

Trollene kommer (2003)

En liten konsertforestilling med mange trollunger, en dirigent med fjernkontroll og en trollgubbe med fem koner og fem toner. Små sanger arrangert for nybegynnere/aspiranter i skolekorps.

Premiere våren 2003 i Vang og Lunden skolekorps. Forestillinger i Stange høsten 2003.

 

En sjøorm går i land (2003)

Sjøormen i Mjøsa holder talkshow på Domkirkeodden på Hamar. Han forteller om seg sjøl og får hjelp av flinke barn og ungdommer til å fortelle Mjøsas historie. Vi møter Olav Digre, biskop Mogens, Hanna Winsnes og skøyteløpere på mjøsisen. Premiere juni 2003, nye forestillinger i forbindelse med middelalderdagene 2004.

 

Z for Zebra (2004)

Alle zebraer er like, alle zebraer er ztripete, men ingen zebraer er like ztripete. Scena er Zebra zoo og oppvekstsenter der vi i tillegg til sju zebraer møter foleztyrer Doven, frøken Struts, Sjiraffen og dyrenes konge som kommer på inspeksjon fra Løvebakken. En fabel skrevet i tilknytning til Ådalsbruks oppvekstsenters skoleutviklingsprosjekt: Det var en gang en zebra.

 

Ottestabloid (2005)

Et gløtt inn i framtida i Ottestad i Stange kommune, spesialskrevet for 7. kl. på Hoberg skole.

Premiere i april 2005.

 

Fly (2006)

Fru Flykaptein Flydenlund og de seks barna hennes tar oss med opp i lufta. Musikalen ”Fly” handler om seks ulike måter å fly på, noen bruker vinger, noen har sopelimer og paraplyer. Forestillingen er skrevet på bestilling fra Stavsberg skole i Ringsaker og er en del av skolens satsing på kosthold og fysisk aktivitet. Premiere mars 2006 der alle skolens drøyt 120 elever var med.

 

De elementære leker (2007)

De fire elementene ild, jord, luft og vann setter hverandre stevne, et kombinert teater og idrettsarrangement skrevet til alle elevene ved Ingeberg skole, Hamar.

 

Brødrene Monsens Sang & Papirmølle (1991)

 

Brødrene Monsens Tivoli (1994)

 

Til topps


Bestille CD eller bøker?

Send en mail med CD/boktittel og antall til tor@karseth.no. Husk å skrive din postadresse.